Livets hemlighet

Posted april 11th, 2010 by Skogsviol

Livets hemlighet är ju många som funderar över, jag är en av dom. Dagens text tycker jag att man kan få sig en liten tankeställare av.

En pojke närmade sig en äldre man, som stod framför en önske källa och titta upp i dennes ögon och frågade ? Jag har förstått att du är en mycket klok människa. Jag skulle vilja veta livets hemlighet.

Den äldre mannen titta ned på pojken och svarade. Jag har tänkt en hel del under mitt liv och hemligheten kan sammanfattas med fyra ord:

Det första är : Tänk på de värderingar som styr ditt liv.

Det andra är tro : Tro på dig själv grundat på dina tankar om de värderingar som kommer att styra ditt liv.

Det tredje är drömma : Dröm om de saker som kan hända, grundat på din tro på dig själv och de värderingar som kommer att styra ditt liv.

Det sista är våga : Våga förverkliga dina drömmar, grundade på din tro på dig själv och dina värderingar.

Och med det sa den äldre mannen till den lille pojken : Tänk, Tro, Dröm och Våga.

~~Författare Okänd ~~

Sköt nu om er och njut av dagen.

4 Responses to “Livets hemlighet”

  1. Vicke

    den texten hade jag på min hemsida förut, och nej jag har inte hittat till din hemsida, om du har den på loopia så har du fel länk dit i din menyrad

  2. Vicke

    Jag hoppas att du har fått en fin start på veckan nu, jag mötte Denize på morgonen när hon var på väg till skolan

  3. Vickesr

    Hejsan Vicke !
    Tack för raderna i min blogg,vilken fin bild du har skapat med lilla fågel som hoppar på kvisten,och vattnet , tänk om jag kunde skapa en sån bild, vi får väl se nån gång kanske.
    Denize har blivit tonåring nu önskar henne allt gott, helt klart värden är liten när man rör sig ute på nätet,har inte fattat det ännu att du känner min goa fina Cicki och Denize.I dag har vi haft en solig och helt underbar dag. Nu önskar jag dig en GOD VECKA med dina Dagisbarn.

  4. Eivor

    Så sant. Kloka ord.

    Tack för du hälsade på. Ja det är gratisbloggar numera, förut sotade det lite. Men jag har andra gratisbloggar som är super. Det är den här också Utom när de ska flytta på något, då blir det lite knas ett tag.

    Ha det gott du också
    Kram

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>