Sommarens plågor…

maj 28th, 2012

I skog och mark lurar fästingarna, de kanske lömskaste av sommarens plågoandar. De gillar precis som vi människor det typiska svenska landskapet med en blandning av skog och betesmarker. Där sitter de ute i naturen på ett grässtrå och bara väntar på att få kasta sig över första bästa människa som passerar, bara för ett […]

Sädesärlan

maj 15th, 2012

I dag såg jag Sädesärlan för första gången i år då har våren kommit till oss med denna underbara söta lilla fågel med sin långa stjärt som vippar upp och ned hela tiden. Har nog haft en lång resa från Europa upp tilll våra trakter men den är sååå välkommen hör ju sommaren till .

Vårtecken ?

maj 11th, 2012

* Serienysningar * Kliande ögon * Ögon som rinner * Polarkyla och snöstorm ena dagen * Tropikhetta nästa dag  * Skitiga fönster * Inga ytterkläder som passar, antingen är det för varmt eller kalt * Alltså, vad sägs om att hoppa fram till sommaren nu ?

” från Afrikas sol till ett grönskande Sverige ” Lövsångaren är Sveriges vanligaste fågel och förekommer över hela landet. ( Ja , just Fia är förstås en fiktiv pippi, men vi tror att hon verkligen finns någonstans där ute ) Häckningsmånader mitten av Maj ” Lövsångaren lever av mindre skalbaggar och larver samt bladlöss, flugor […]

Ströva omkring

maj 3rd, 2012

” Underskatta inte värdet att göra ingenting, av att bara ströva omkring, alldeles ensam, lyssna på allt som man inte kan höra, och bara ha det bra .”